Håfveruds Rökeri

simmar mot strömmen

Glad liten lax mot världen

Vårt mål är inte att bli störst. Bara erbjuda en av världens godaste rökta fiskar. Vi finns precis vid kanalkanten i Håverud i Dalsland där vårt rökeri ryms i de gamla anrika pappersbrukslokalerna.

Vi producerar och packar alla våra artiklar i Håverud och är ett härligt gäng av noggranna medarbetare som ser till att våra färska råvaror förvandlas till förädlade delikatesser varje vecka och rullar ut till butiker och kunder i Sverige men även i Europa.

En modern piccasso

Gammal är äldst

Fiskrökning kan beskrivas som en konstform och det finns lika många varianter som tavlor. Vi tycker om det uråldriga riktiga sättet att förbränna väl valda träspån av rätt blandning och rätt fuktmängd för att fylla rökkammaren med riktig fyllig rök som i vårt fall är len och mjuk efter att den filtrerats av en vattendimma för att separeras från oönskad smak och partiklar.

 

SALT ELLER INTE SALT

Mersmak

Råvaran som ofta är en filé från Lax eller Regnbåge som torrsaltas efter konstens alla regler i salt och ibland våra olika kryddblandningar.

Saltningen är viktig för att få en delikatess med lagom mycket smak och rätt textur som ger en fast och fin produkt med mersmak. 

 

HÅFVERUDS BRASSERI & RÖKERI

Stolt tradition

Det har alltid varit stor skillnad på hantverk och industriell produktion och som den urgamla konserveringsmetod saltning och gravning är så för även vi vårt hantverk vid kanalen i Håverud vidare med stolthet.

 

HÅFVERUDS BRASSERI & RÖKERI

Tradition och yrkesstolthet

Det har alltid varit stor skillnad på hantverk och industriell produktion och som den urgamla konserveringsmetod saltning och gravning är så för även vi vårt hantverk vid kanalen i Håverud vidare med stolthet.