Håfveruds
Våra produkter
Håfveruds
Våra produkter
Grundat 1996
Herrgårdslax
Vår specialitet kallar vi för Herrgårdslax. Först gravad och sedan kallrökt regnbåge (Oncorhynchus mykiss). Vi tycker att det är en fantastisk kombination av sötman i gravningen och dillsmaken tillsammans med den milda röken från kallrökningen. Det blir en väldigt fast och mild produkt med lätt rökighet. Den härliga konsistensen får den genom sin långa gravning och torkning i samband med kallrökning.
Herrgårdslax finns i hela sidor, bitar och färdigskivad.
GRUNDAT 1996
Kallrökt
Vi kallröker på flera olika råvaror Kallrökt Lax (Salmo Salar) & Regnbågslax (Oncorhynchus mykiss). Även på lokala produkter när det finns. Kallrökta fiskar finns i hela sidor, bitar och färdigskivad.
Grundat 1996
Varmrökt
Vi varmröker på flera olika råvaror Lax (Salmo Salar) naturell enkelfilé och även den lite saftigare dubbelfilén bägge med ett flertal olika kryddningar och smaker. Regnbågslax (Oncorhynchus mykiss), Röding, Sik oftast som hel. Makrill hel och filé med olika kryddningar. Varmrökt lax och regnbåge finns i hela sidor, halv sidor och bitar.
GRUNDAT 1996
Najad
Först gravad och sedan kallrökt lax (Salmo Salar). Vi har sneglat på receptet från Herrgårdslax men här är råvaran lax istället. Laxen är lite fetare och smakerna blir lite fylligare . En härlig produkt som kan ersätta både kallrökt lax eller kanske gravad lax om man vill prova något nytt.
Najadlax finns i hela sidor, bitar och färdigskivad.
Grundat 1996
Gravad
Gravad lax eller regnbåge. Kommer att förbli en klassiker. Gravningen sker hantverksmässigt med socker, salt, grovmalen peppar och härlig dill. Gravningen får ligga i flera dygn innan den förpackas till mogning för att få den runda milda smaken med sin tydliga karaktär.
Gravad lax & regnbåge finns i hela sidor, bitar och som färdigskivad.
AKTUELLT I HÅVERUD
Nyheter & Event
Äta gott vid kanalen!
Nu är vi mitt i säsong med mängder av delikatesser att bjuda er på. Brasseriet kök håller öppet varje dag 12 - 21, Laxbutiken där du finner hela vårat rökta sortiment håller öppet varje dag mellan 09 - 20, Glasseri & Glassbar där vi skopar Lejonet & Björnen...
JULBRUNCH 2021
JULBRUNCH 11 & 12 Dec I år serverar vi Julbrunch buffé vid några olika datum, kvar för i år är 11 & 12 December sittning 13-16 eller 17-20. Sillar, våra rökta fiskdelikatesser, småvarmt och sött. Pris 259kr/pp Bordsbokning önskas 0530-35131 ...
Sensommar på Brasseriet!
I vanliga fall brukar vi hålla öppet helgerna i september men nytt för i år är vi att vi drar på alla dagar efter augusti tills vidare, varför inte, vi har ju haft så roligt i sommar och vi är säkra på att september blir minst lika bra! Öppettider Tills vidare: Söndag...
Sommar 2023 öppet alla dagar 12-21
Nu är vi full gång på Brasseriet, kom och häng vid kanalkanten med oss i sommar, öppet alla dagar 12-21, varmt välkomna!
Försommar på Brasseriet 2023
Nu kickar vi igång säsongen! Härligt att vara igång igen. Vi har öppet Torsdagar-Fredagar 17.00-21.00 och Lördagar-Söndagar 12.00-21.00 inklusive 17:e Maj 17.00-21.00 och 18:e Maj 12.00-21.00. Slå oss en signal på 0530-351 31 eller skicka ett mail för bokning till...
JULBORD 2020
JULBORD I år har vi valt att erbjuda vår variant av julbord nästan som vanligt, vi lagar och ni plockar och väljer det som önskas från julbordet. Det finns som vanligt: Kallskuret Sill & rökt ( Tre olika storlekar) Små varmt Dessert & Godis. Låt det smaka,...
Spännande swimrun-tävling
Dalsland Swimrun 17 juli 2021. Dalsland Swimrun tar dig över sjöar och kanaler, genom djupa skogar, över klipphällar, förbi gamla bruk och herrgårdar. Dalsland bjuder kuperad terräng och rent vatten. Sprickdalssjöarna är djupa och klara. Skogen är långt borta från...
Nytt galleri i Håverud
Efter midsommarhelgen öppnar Galleri Skutestan i en lokal vid Dalsland Center, Håverud. Här finns en spännande ochintressant blandning av foton, grafik, oljemålningar och litografier. Ett 15-tal fotografer och konstnärer har sina verk till salu i galleriet. Bland...